Cat Friendly Clinic

Een kat is geen kleine hond

Sinds 2020 zijn wij een Cat Friendly Zilver kliniek

Onze kliniek is een Cat Friendly Clinic. The Cat Friendly Clinic is een wereldwijd programma van de International Society of Feline Medicine.  

Katten zijn bijzondere dieren, die veelal een andere aanpak nodig hebben dan honden. Voor veel baasjes en katten is het bezoek aan een dierenarts erg stressvol. Hierdoor is de drempel om langs te komen vaak hoger dan bij een hond. Daarnaast is een kat zowel een roof- als een prooidier in de natuur. Ze laten daardoor vaak slechter zien dan een hond dat ze ziek zijn. Een bezoek aan de dierenarts wordt vaker uitgesteld daardoor, en dat is zonde. Voor veel aandoeningen geldt: hoe eerder we ze ontdekken, hoe beter we kunnen behandelen. 

Om het bezoek aan een dierenarts voor zowel de eigenaar als de kat zo ontspannen mogelijk te laten verlopen, hebben we een aantal zaken extra gedaan binnen onze kliniek voor de harige viervoeters. Zo hebben we onder andere: 

  • Een apart gedeelte in de wachtkamer, alleen voor katten 
  • Een aparte kattenspreekkamer 
  • Een aparte kattenopname met extra schuilmogelijkheden 

Verder hebben we ook ge├»nvesteerd in nieuwe apparatuur en trainingen voor onze medewerkers, zodat we zo veel mogelijk “cat friendly” kunnen werken.